Великден 2024 в Гърция с автобус

Великден на остров Корфу - 4 нощувки
5 дни / 4 нощувки

Маршрут:
СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВЕРИЯ - КОЗАНИ - ЙОАНИНА – ИГУМЕНИЦА – остров КОРФУ - СОФИЯ

Цена от: 585 лв.
Изпрати запитване
Програма 

 

5 дни / 4 нощувки

02.05.202406.05.2024

 

ЦЕНА: от 585 лв.

 Цените са с ранни записвания до 29.02.2024 или до изчерпване на местата.

Втори автобус.

 

1 ДЕН –  София – Игуменица - остров Корфу

Отпътуване от София в 6.30 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Игуменица. Пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за о–в Корфу (1 ч 30 мин.). Настаняване в хотел Gemini 4* в курорта Месонги. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН –  Игуменица – остров Корфу
Закуска. Панорамна обиколка (включена в цената): Ще видим Мишия остров (Понтикониси) - емблематичен за острова и полуостров Канони. В Керкира - столицата на острова, ще видим Старата и Новата крепост, църквата „Свети Спиридон“, Кметството и Аркадите „Листон“. Свободно време. Посещение на двореца Ахилион - лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет Баварска (Сиси). Връщане в хотела. Време за почивка. Вечеря. Нощувка.

 

3 ДЕНостров Корфу – Керкира – Възкресение
Закуска. Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. Сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и десетки керамични съдове се хвърлят от прозорците на къщите. Има две версии за произхода на този ритуал. Едната е, че произлиза от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на първи Януари, за да им донесе Новата година – нова такава. А втората версия, ще ви разкаже нашият лицензиран екскурзовод- придружаващ Ви по време на цялото пътуване. Връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината“ – запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещи. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ.  Нощувка.

4 ДЕН остров Корфу – Палеокастрица - Великден Закуска. Отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая. Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия, известен със старинните си икони и произведения на изкуството. Връщане в хотела. Фолклорна програма с жива музика и танци.. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН остров Корфу - София Закуска. Oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

 

Хотел Цена на човек в двойна стая Единична стая Цена трети възрастен Дете от 0-11.99 с двама възрастни

Gemini 4*

 

585 лв. 750 лв. 500 лв. 400 лв.

Цената включвa:

 

Цената не включва:

Доплащане:

Други:

 

Условия за анулация:

- от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
- от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Тансу ЕООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.