Ранни записвания 2019 за Почивки в Тоскана със самолет от София - 7 нощувки

Ранни записвания за Почивка в Тоскана
8 дни / 7 нощувки

Маршрут:
София-Болоня-София

Цена от: 1112 лв.
Изпрати запитване
Програма

 

 

 

 

 

8 дни / 7 нощувки

 

ЦЕНА: от 1112 лв.

Ранни записвания до 02.05.2019 г. или до изчерпване на промоционалните места. 

 

 

1 ДЕНБолоня – Монтекатини Терме: около 124 км / 1час 30 мин

Събиране на летище Софоя, 2 часа преди полета. Отпътуване с директен полет на Wizz air до Болоня. Трансфер до Монтекатини терме около 1 час и 30 минути.

Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

2 ДЕН –    Монтекатини Терме – Флоренция: около 65 км. / 50 мин

Закуска. Следва целодневна екскурзия до Флоренция, включена в цената. До столицата на Тоскана ще отидем с влак, само за около 50 мин.Обиколен тур на Флоренция - пешеходна разходка на Флоренция, с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площад Синьория, Статуята на Давид.Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:Галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език – срещу доплащане и при предварително записване от България или до изчерпване на наличните места.Връщане с влака в Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка. 

3 ДЕН –  Монтекатини Терме – Сан Джиминяно – Сиена: около 125 км. / 1.30 мин

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминияно

Отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка. Отпътуване за града на кулите Сан Джиминяно.Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

 4 ДЕН –  Монтекатини Терме – Пиза: около 55 км. / 1.15 мин

Закуска. Следва целодневна екскурзия до Пиза, включена в цената. До този известна забележителност ще отидем с влак, само за около 1 час и 15 мин.Полудневна екскурзия до Пиза, с екскурзовод на български език.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

 5 ДЕН –  Монтекатини Терме – Форте дей Марми, или подобен курорт: около 63 км. / 45 мин

Закуска. Свободно време или възможност за:Tрансфер за плаж в курорта Форте дей Марми.Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН –  Монтекатини Терме – Чинкуе Терре (Ла Специа) около 103 км. / 1.15 мин

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:Целодневна ексурзия до Чинкуе Терре – посещават се 3 от селцата, като там се предвижваме с влак.Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН –   Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

Посещение на местна винарна за дегустазия на типични за Тоскана вина

Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН –   Монтекатини Терме – Болоня: около 124 км / 1.30 мин

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в Монтекатини Терме или самостоятелно посещение на Флоренция. Трансфер до летището за полет Болония – София.

 

 Ранни записвания до 02.05.2019 г. или до изчерпване на промоционалните места. 

Дати Човек в двойна стая Единична стая Трети/Четвърти възрастен Деца от 2-11.99 г.
28.06.2019-05.07.2019 1112 1276 1112 1025
05.07.2019-12.07.2019 1112 1276 1112 1025
12.07.2019-19.07.2019 1132 1296 1132 1045
23.08.2019-30.08.2019 1152 1316 1152 1065
30.08.2019-06.09.2019 1152 1316 1152 1065
06.09.2019-13.09.2019 1152 1316 1152 1065

Цените са в лева на човек в двойна стая
 

Цената включва: 

 

Цената не включва: 

 

Доплащане: 

Обиколен Тур на Флоренция - Включена в цената


Сутринта ще се отправим към Флоренция (пътуването се осъществява с влак – гарата е на 650 м./ 8 мин пеша), „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Мястото, където са творили великите умове на няколко цивилизации. Забележителностите са безбройни, но все пак това е селекция на задължителните спирки по време на обиколката: Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, който измерва пулса на града със своите кафенета и gelaterii ; и Статуята на Давид, създадена от Микеланджело в годините между 1501 и 1504 г.Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език.Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия до Пиза - Включена в цената

Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата –наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула – един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173 г. и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език.Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на Галерия “Уфици“ - 65 лева / 30 лева (деца 2 – 11, 99 г.)

Дворецът Уфици, в който се намира галерията, е построен от Джорджо Вазари по поръчка на херцог Козимо I Медичи с цел в него да бъдат събрани административните служби (uffizi) на Медичите.В наши времена, галерия Уфиции е най-важната художествена галерия  във Флоренция, Италия и музей на съвременна Европа, в който са показани уникални картини от различни епохи, забележителни скулптури от колекцията на Медичите и избрани италиански и европейски творби от XIII до XVIII в. Там са част от шедьоврите на Джото, Паоло Учело, Леонардо да Винчи, Микеланджело, едни от най-значимите творби в Уфици са тези на Алесандро Боричели и др.Цената включва: входна такса и екскурзоводско обслужване на български език.Цената не включва: разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия Сиена и Сан Джиминяно -  110 лева / 55 лева (деца 2 – 11, 99 г.)

Посещение на съвършения средновековен италиански град Сиена. Построен върху 3 стръмни хълма, градът не е променян от Средновековието и става една от задължителните забележителности в района на Тоскана. Разходка в центъра на града, където се намира известният площад „Кампо“, на който ежегодно се провеждат прочутите конни надбягвания „Палио“, величествения дворец „ Палацо Публико“ и пълните му зали с произведения на изкуството, Катедралата – една от най-красивите готически сгради в Италия. Ще имате възможност да се разходите по тихите задни улички на града, за да усетите атмосферата на Сиена и нейната богата история.Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.Цената не включва: разходи от личен характер.

Чинкуе Тере (целодневна екскурзия) - 120 лева / 60 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Отпътуване от хотела за посещение на Националния парк Чинкуе Тере. Група от пет талиански селца, наредени подобно на бисери в огърлица по продължение на Лигурския бряг на Северозападна Италия. Чак до средата на XIX в. селцата Монтеросо ал маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре са достъпни единствено по море. Днес Чинкуе Тере е резерват, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1997 година, в които автомобилите са забранени, а цялата територия може да бъде обходена пеша в рамките на ден. Местните са преобразили пейзажа, като са построили сгушените къщи в пастелни цветове, спускащи се съвсем до брега сред назъбени скали, или кацнали по склонове със зашеметяващ изглед от високо. Склоновете между селата пък са прилежно терасирани и засадени с маслинови и лимонови дръвчета и с лозя, от които се прави местното сладко вино „шакетра”.Екскурзията включва посещение и разглеждане на 3 от селцата с влак – Монтеросо ал маре, Вернаца и Риомаджоре.Цената включва: автобусен транспорт до Ла Специа, билет за влак за посещение на 3 от селцата Монтеросо ал маре, Вернаца и Риомаджоре и екскурзоводско обслужване на български език.Цената не включва: разходи от личен характер.

Дегустация на вино и местни тоскански продукти (полудневна екскурзия) - 80 лева / 40 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Никое гурме преживяване в Италия не може да се сметне за пълноценно, ако вкусните ястия, които опитвате, не са съчетани с подходящо местно вино. В района на Тоскана избите и винарните просто процъфтяват благодарение на географските дадености и чудесния климат на тези места, а традиционно произвежданите вина могат да задоволят вкуса и на най-претенциозния винолюбител.

Едно задължително преживяване на всеки посетител на Тоскана е да посети винарна, тъй като тук е едно от най-добрите места в света за винен туризъм. Световно известни и заемащи челни позиции в много класации, със своето качество се нареждат Кианти и Брунело ди Монталчино. Нито един разказ за Тоскана не би минал без тях. Затова и ние ще ви запознаем с тези две тоскански богатства.

Знаменитото вино “Кианти” (Chianti) – червено сухо вино, се прави в региона Кианти. Основното изискване, което трябва да спазват производителите от региона, за да изпишат на етикети си Chianti (обикновено трапезно вино) или Chianti Classico (висококачествено вино), е винената смес да съдържа не по-малко от 70% от местния червен сорт Санджовезе (Sangiovese). Името на сорта означава в превод “кръвта на Юпитер”.

На юг от региона Кианти започва царството на друго от прочутите тоскански вина – „Брунело ди Монталчино” (Brunello di Montalcino). Както личи по името, виното е местен специалитет на околността край Монталчино – малко средновековно градче.

Най-хубавото е, че всички дегустации са неизменно свързани с хапване на местни сирена, брускети и други гастрономически изкушения. област, които са убедени,че който яде храната си без чаша вино, все едно строи стена на сухо

Цената включва:  транспорт, дегустазия в местна винарна.
Цената не включва: разходи от личен характер.

На плаж в Тоскана – съчетайте полезното с приятното - 50 лева / 25 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Лятната почивка в Тоскана ни дава възможност с едно посещение да научим повече за историята на Италия, да посетим част от нейните минерални извори и да се насладим на морето, разбира се. Със стоите близо 400 км брегова ивица, Тоскана пази множество красиви плажовете, които ежедневно биват посещавани от местине. Подарете си един ден почивка след прекрасните плажове и лазурните води на Лугурско море.Цената включва:  транспорт.Цената не включва: шезлонги на плажа около 15 евро за 2 шезлонга и 1 чадър, разходи от личен характер.

 

Полетно разписание:

София – Болоня – Петък 20:30 / 21:25 ч.(местно време)

Болоня – София – Петък 21:55 / 00:45 ч.(местно време)

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: 120 км. около 1.30 час в посока с 3*/4* автобус.

 

Други: