Екскурзии до Тайланд със самолет

Екскурзия до Банкок, Сингапур, Камбоджа и о-в Пукет
12 дни / 9 нощувки

Цена от: 2890 €
Изпрати запитване
Програма

 

 

 

 

 

14 дни / 12 нощувки

 

 

ЦЕНА: от 2890 евро

 

1 ДЕН – о-в Пукет

Среща на летище София и полет до остров Пукет.

2 ДЕНо-в Пукет

Пристигане на о-в Пукет. Трансфер и настаняване в хотела.

Сред популярните туристически зони на Пукет е световноизвестният плаж Патонг Бийч. Там е съсредоточена голяма част от нощния живот и туристическите пазари на острова.

Икономиката на Пукет сега разчита на плантациите от каучуково дърво и главно на туризма, разбира се. Островът предлага чудесни условия за гмуркане, плуване, кану. Пукет е домакин на над десет милиона чуждестранни гости годишно, което го превръща в един от най-любимите световно известни курорти в Азия.

Това е най-богатата провинция на Тайланд след Банкок. Великолепни пясъчни плажове, кристално лазурно море, огромни варовикови скали и богат подводен свят, уникални национални паркове, тропически джунгли и екзотичен нощен живот - множество барове, ресторанти и нощни клубове - Пукет е всичко, за което мечтаем.

Вечерна разходка.Нощувка.

    3 ДЕНо-в Пукет

Закуска. Ден за релакс. Днес ще се адаптираме с часовата разлика, с влажността на въздуха, с различната температура. Чака ни чуден ден. Плаж на екзотичен закътан залив, почивка и разходка в прекрасната околност и безвремие /лодката до залива и таксата за нея се плащат на място/.Нощувка.

4 ДЕНо-в Пукет

Закуска. Плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 100 евро на човек/ целодневна екскурзия с обяд до няколко прекрасни острова с моторна лодка - Островът на маймуните, Островът-бар, Мая бей. Плаж, шнорхелинг, обяд, коктейли на борда и, разбира се, Пи Пи айлънд, познат от филма "Плажът" с Леонардо ди Каприо. Съвсем на живо, съвсем истински!

Вечерна разходка до емблемата на Патонг и нощният живот на острова – Бангла Роуд. Няма да сте безразлични, обещаваме!Нощувка.

5 ДЕН о-в Пукет

Закуска. Плаж и почивка, или по желание /срещу допълнително заплащане - 100 евро на човек/ целодневна екскурзия с моторна лодка до Джеймс Бонд Айлънд, Сладоледената пещера, прекрасни плажове + обяд и напитки на борда. Обиколка с канута, заобиколени от кристално чиста вода и фин пясък. Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ Пукет Фантазия /17:30 – 23:30 ч., вечеря - бюфет от цял свят/.Ще посетим уникално представление в стил Лас Вегас, посветено на историята на Тайланд, което по интересен начин обединява тайския фолклор, магията и танца, въздушен балет, акробатика, циркови номера с участието на стотици артисти, над 30 слона, множество птици, биволи и пироефекти.Вечерна разходка.Нощувка.

6 ДЕН о-в Пукет - Банкок

Закуска. Трансфер до летището и полет за Банкок. Един от световните мегаполиси. Ще се настаним в хотела и ще се разходим из този динамичен и пленителен град.

Храмът на Полегналия Буда /входна такса за храма/ е нашата първа спирка. Най-старият /XVI в./ и най-голям храмов комплекс в Банкок. Гигантски домакин там е дългият 46м и висок 15м позлатен Полегнал Буда - най-голям по рода си в цял Тайланд. Пищните храмови градини, чудатите статуи, многото зеленина и класическата будистка пъстроцветна феерия са истински впечатляващи.

Ще хапнем до "кралската река" Чао Прая, пресичаме я с лодка и сме в подножието на храма Ват Арун /Храмът на Изгрева/, изобразен на повечето монети в Тайланд. Малък, но много красив и необичаен като архитектура.

Вечерна разходка по улиците на града + шарените нощни пазари.Нощувка.

7 ДЕН Банкок

Закуска. Свободно време за разходка или по желание /срещу допълнително заплащане - 90 евро на човек/ целодневна екскурзия до Плаващия пазар в Дамнеон Садуак и Пазара с влака, както и Манастира с дракона.

Плаващият пазар се намира на 110км от Бангкок и е изключително място за традиционно пазаруване от малки лодки, обиколка по безкрайните канали, съхранили столетия и традиции. Съвсем наблизо се намира друг световно известен пазар, познат като Пазара с влака/ Меклонг стейшън/. Всички сме гледали клипчетата как композицията буквално преминава през голям, оживен местен пазар. Интересно, забавно, необичайно.

Недалеч се намира и един от странните, нетипични и почти неизвестен за туристите Манастирът с дракона. Енергията тук е необичайна, повярвайте.

Завръщане в Банкок. Вечерна разходка.Нощувка.

8 ДЕН Банкок

Закуска. Чака ни динамичен и пъстър ден. Ще открием Храма на Златния Буда. Неголям, но емблематичен храм, където е разположена статуята на най-големия Буда, създаден от истинско злато /а не просто позлатен/. Историята на статуята през вековете е дълга, странна и нелека. А храмът – магичен. (срещу входна такса)

Съвсем наблизо ни чакат потайностите на Chinatown. Този пъстър и шумен квартал на Банкок има с какво да ни изненада - гледки, вкусове, ухания и всякакви китайски странности. Патица по пекински, мариновани свински главички, морски деликатеси в невъзможно лют сос.

По пътя ни чака и китайски храм, разбира се. А улиците с пазарите – лабиринт, истински жужащ лабиринт.

За да стигнем до следващата ни спирка, ще се повозим на един от символите на града - бясно препускащите триколки наречени Тук Тук. Типични за цяла Азия, в Банкок те са бързи, криволичещи между колите и предпочитан превоз в големите градски задръствания.

Време е за една от емблемите на Тайланд и едно от чудесата на Азия - Храмът на изумрудения Буда, намиращ се в Кралския дворец. (срещу входна такса)

Храмът е построен в края на XVIII в. от крал Рама I, за да съхранява Изумрудения Буда /Пра Кео/ - най-святата статуя, която за тайландския народ е символ на могъществото, божествеността и просвещението на страната. Големият дворец е сред най-красивите творения на Сиамския кралски двор. Бил е седалище на монарсите на Тайланд от средата на XVIII в. до средата на XX в. Перлата на Банкок и най-красив дворец в страната е разположен на площ от 945 000 м2 и обхваща над 100 сгради, в които е събрана над 200-годишна история на дворцовия живот.

За десерт ще се качим на върха. Най-високата сграда в Тайланд ни чака с бар на покрива си, с коктейли, както и с ... тераса със стъклен и прозрачен под. Съвсем различно е да се поразходиш на няколкостотин метра височина с цял един град /буквално/ под краката си. Не ви е страх, нали? (входна такса за качване на небостъргача).Нощувка.

9 ДЕН Банкок - Сием Рийп, Камбоджа

Закуска. Трансфер до летището и полет до Сием Рийп /Камбоджа/.

Настаняване в хотела, почивка, басейн, коктейли и разходка в града и нощните заведения в централната част.Нощувка.

10 ДЕН Ангкор Ват

Закуска. Днес се отправяме на невероятно пътешествие във времето.

Съвсем близо да града се намира Ангкор Ват - изключителен храмов комплекс с огромна площ и строен с невероятен размах. Ще открием и Ангкор Том, друг от величествените храмове от времето на кхмерите /известен със статуите на главите Байон/. Задължителен е и храмът Та Пром, добре познат от филма с Анджелина Джоли "Томб Райдър". Неголям храм, обвит и "пленен" от стеблата и коренищата на вековни гигантски дървета, придаващи му нереален и мистичен вид /транспорта и входната такса за храмовете не са включени в цената/.Сякаш погълнат от джунглата, това е мечтата на всеки пътешественик.Нощувка.

11ДЕН Продължаваме пеша към ботаническите градини The Gardens by the Bay. Електрическите супер дървета със светлинно - музикалното шоу, както и двата купола - оранжерии /срещу допълнително заплащане/.Нощувка.

12ДЕН Сингапур

Закуска. Лежерна разходка из старата колониална част на Сингапур /в близост до Сингапур ривър/. Ще видим Парламента, Националната галерия, Националния музей, Катедрталата Сейнт Андрюс /при желание обектите може да се разгледат и вътре, срещу допълнително заплащане/.

Следобед, свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на зоологическата градина в Сингапур.

Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на roof top bar /57-ми етаж/ на Marina Bay Sands. Ще се качим на лодката, която е "кацнала" на върха на този емблематичен, световен хотел. Невероятна гледка към града и infinity басейна на хотела.

Нощувка.

13ДЕН Сингапур

Закуска. Днес сме на плаж на остров Сентоса - островът на забавленията. Уникално разнообразие от атракции - Universal Studio park, аквапарк, Градината на пеперудите, Музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо, гигантски аквариум, събрал подводната флора и фауна на света + километри плажове и невероятна тропическа растителност. Лежерно и истински незабравимо! /някои от атракциите са с допълнителна входна такса, която се плаща на място/.

В следобедните часове продължаваме към Чайна Таун. Като всеки голям световен град, Сингапур също има квартал, наречен Чайна Таун. Пъстри улички, чудесни пазари за сувенири, ресторанти, бляскави храмове ... Веднага след него продължаваме към Малката Индия – цветен, ухаещ и незабравим етнически индийски квартал, препълнен с улични търговци, туристи и багри и ухания. Ще пазаруваме, ще похапнем люта индийска храна, ще открием великолепен индийски храм ...

Вечерта – свободна програма.Нощувка.

14ДЕН Сингапур - Истанбул - София

Ранен трансфер до летището и полет до София.

Пристигане на летище София.

Дати Цени
02.11.2024-17.11.2024 2990евро - последни места
13.11.2024-28.11.2024 2990евро
19.11.2024-04.12.2024 2990евро
26.11.2024-11.12.2024 2990евро
03.12.2024-18.12.2024 2990евро
05.01.2025-20.01.2025 2890 евро

 

Цената е  на човек в двойна стая в евро

Цената включва:

 

Цената не включва:

 

Застраховка "Отмяна на пътуване"

 

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.

Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

 

Стойността на застраховката е между 6% и 8% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.

Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

 

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

 

Какво покрива застраховката:

 

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 

Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 

Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 

Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 

Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 

Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 

Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването

 

 

Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 

Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да

отпътува за дестинацията.

 

Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 

Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи

/международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 

Самоубийство или опит за самоубийство