Екскурзии до Италия със самолет

Рим - По стъпките на известните филмови продукции
4 дни / 3 нощувки

Маршрут:
София - Рим - София

Цена от: 695 лв.
Изпрати запитване
Програма4 дни / 3 нощувки


 

ЦЕНА: от 695 лв.

 

1 ДЕН Събиране на групата в 4:40 часа на Терминал 2 на летище София. В 6:40 часа излитане за Рим с полет на Ryanair. Пристигане на летище Чампино. Посрещане от наш представител, трансфер от летището до хотелa. Следва уникалната екскурзия : „По стъпките на известните филмови продукции “ /включена е в цената/ – можете да видите и научите повече за забележителностите на Рим, но през погледа на световноизвестни кинопродукции като: „Яж, моли се и обичай“, „Ангели и демони“, „На Рим с любов“, „La dolce vita“, „La grande belezza“. Екскурзията се провежда на български език с продължителност около 3 часа с кафепауза. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕНЗакуска. Свободен ден. Следва  допълнителна екскурзия „Обзорна пешеходна обиколка на класически древен Рим“ /по желание – 25 евро / 49 лв на човек/ – Термите на Диоклициян, църквата св. Мария на Ангелите и Мъчениците, площад Република, Колизеума (отвън), школата на гладиаторите,  арката на Император Константин, Форумът на римляните, Форумът на императорите, площад Венеция с олтара на родината и / или допълнителна екскурзия „Шопинг в аутлет Castel Romano „, в който може да се пазарува оригинални продукти на световноизвестни марки като: Calvin Klein, Diesel, Guess, Hugo Boss, Michael Kors, Roberto Cavalli, Versace, Trussardi, Valentino … както и много от изявените италиански марки. Продължителност около 4 часа Свободно време. Нощувка.

3 ДЕНЗакуска. По желание допълнителна екскурзия: Посещение на Музеите на Ватикана и базиликата Св. Петър. В музеите моежте да се насладите на залата на Гръцкия кръст, галерията на Канделабри и Араци, залата на географските карти, апартаментите на папите, стаите на Рафаел, Сикстинската капела, Кръглата зала. Тук ще се запознаете с шедьоврите на италианския Ренесанс и творбите на Микеланджело, Рафаел, Ботичели, Синьорели и др. В базиликата Св.Петър ще видите купола, църквата, криптата и площада. Обиколка на Ватикана с екскурзовод на български език – цена при минимум 6 човека – 45 евро / 88 лева на човек (с включени входни такси за музеите и предварителна резервация, за да се избегнат опашките) , допълнително заплащане по желание: вход за Купола на Сан Пиетро с асансьор – 10 Е на човек и следват около 320 стъпала до връхната точка – продължителност около 4 часа с кафе пауза и / или допълнителна екскурзия  Посещение на Вила д’Есте /по желание/: Вила д’Есте заедно със своите дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д’Есте, син на Лукреция Борджия. Главният архитект на градината е Ливио Агрест. През периода 1500-1572 г. той създава дворец заобиколен от прекрасна градина. Във вилата могат да се видят изрисувани тавани и фрески с различни сюжети. Над всеки фонтан в градината може да се види герба на фамилия д’Есте. В градината има 11 нива на водни атракции и 51 фонтана. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Вила д’Есте е едно от любимите места в Италия на холивудските звезди. Цена при минимум 6 човека с включена входна такса  66 евро / 129 лв. Нощувка. 

4 ДЕН Закуска (сух пакет, при възможност). Освобождаване на стаите, трансфер до летището за полет от Рим за София.

Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени в зависимост от преценката на местния екскурзовод!

 

Дати Цени
14.06.2019 725
21.06.2019 725
04.07.2019 680
29.08.2019 695

 

 

Цената е на човек в лева.

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителни екскурзии:

Други:

Полетно разписание:

София, Терминал 2 – Рим,  Чампино 06:40ч – 07:35ч

Рим, Чампино – София,  Терминал 2 08:00ч – 10:50ч