Нова Година в Грузия

Нова Година в Грузия
6 дни / 5 нощувки

Маршрут:
София – Кутаиси – Тбилиси – Мцхета – манастирът Джвари – Тбилиси – Уплисцихе – Тбилиси – Какхети – Тбилиси – Кутаиси – София

Цена от: 2870 лв.
Изпрати запитване
Програма







6 дни / 5 нощувки

28.12.2023 02.01.2024

 

ЦЕНА: от 2870 лв.

 

 

 

1 ДЕН -    София - Истанбул - Тбилиси Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.55 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.20 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.05 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

2 ДЕН  -   Тбилиси - eкскурзия до региона Кахети /включена в пакетната цена/- Сигнаги – манастира Бодбе – дегустация на вина Закуска. Еднодневна екскурзия до региона Кахети - един от най-популярните в Грузия, където се отлежда грозде и се прави вкусно вино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. По време на пътуването са предвидени обяд в местен ресторант и дегустация на местни сортове изискани вина, придружена от сирене и орехи, както и от традиционното сладкарско изкушение - чурчхела. Връщане в Тбилиси. Нощувка.

3 ДЕН –   Тбилиси – eкскурзия до Кавказките планини /включена в пакетната цена/ - Ананури – Гудаури Закуска. Отпътуване в посока Кавказките планини. Спирка на едноименната крепост Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави. Създаден още през XIV в., този архитектурен комплекс, състоящ се от църкви, жилища и крепости е бил един от най – значимите военни съоръжения на територията на Грузия. Предстои цял ден за величествени гледки и опознаване на живописния район на северен Кавказ. Пристигане в ски курорта Гудаури, разположен на 2195 м над морското равнище. Време за разходка и свободно време за снимки. Връщане в хотела в Тбилиси. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

4 ДЕН    Тбилиси – екскурзия /включена в пакетната цена/ - Мцхета – манастира Джвари Закуска. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) – един от най- древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най – важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най - древните храмове в страната – манастира Джвари. Връщане към Тбилиси. Подготовка за Новогодишната нощ. Новогодишна вечеря в ресторант извън хотела с включени напитки, музика и трансфер от хотела и обратно /включена в пакетната цена/. Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!

5 ДЕН  Тбилиси обиколка/включена в пакетната цена/ Късна закуска. Начало на панорамна обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен, политически, икономически и индустриален център. Посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

6 ДЕН Тбилиси - Истанбул - София Закуска. Трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 11.55 ч. Кацане в 13.40 ч. Следващ полет за София в 14.55 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.

 

Дати Цена на човек в двойан стая Единична стая
28.12.2023-02.01.2024 2870 лв. 3360 лв.

Цената е на човек в двойна стая в лева

Цената включва:

Цената не включва:

Други:

Условия за записване и плащане:

Необходими документи:

Минимален брой туристи: 17
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 7 дни преди тръгване.