Коледа в Паралия Катерини

Коледа в Паралия Катерини
3 дни / 2 нощувки

Маршрут:
София - Солун - Олимпийска ривиера - Метеора - Скалните манастири - Мелник - София

Цена от: 289 лв.
Изпрати запитване
Програма

 

 

 

 


3 дни / 2 нощувки

24.12.2023 – 26.12.2023


ЦЕНА: от 289 лв.


1 ДЕН Oтпътуване от София в 07:30 ч. от площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“), 8.00 ч. автогара "Сердика"09.00 ч., ., Дупница в 09:30 ч., Благоевград в 10:30 ч., Сандански по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка с местен екскурзовод Бялата кула - символ на града, църквата „св. св. Кирил и Методий“, площад „Наварино“ с Двореца на Галерий, Арката на Галерий - построена през 305 г. за празнуването на окончателната победа на император Галерий Максимилиан над персите, Ротондата, Крепостта „Ептапиргио“ с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив, Църквата „Св.Димитър“ - красив храм, построен от розови тухли, с крипта, където се пазят мощите на св. Димитър.Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване.Вечеря. Нощувка.

2 ДЕНВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Свободен ден. По желание и предварителна заявка- целодневна екскурзия до Метеора.Отпътуване в 08.00 часа за Метеора. Пристигане в местността Метеора - комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Свободно време в Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за Паралия Катерини.Вечеря. Нощувка.

3 ДЕНЗакуска. Отпътуване в 10.00 ч. за България. Пристигане в Мелник - най-малкият град в България. Тук са запазени оригинални средновековни къщи заедно с крепостни останки. Градът е прочут с винарските си изби, произвеждащи най-хубавото червено вино в страната. Наоколо природата е живописна - може да видите най-големите скалисти пирамиди в България. Свободно време за обяд. Пристигане в София на площад „Александър Невски“ (началото на ул. „Оборище“) вечерта.

 


Цената включва:


Цената не включва:

  • Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
  • Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на всеки хотел): 0.50 EUR на стая на нощувка в хотел 2*
  • Допълнителни екскурзии и услуги по програмата
  • Входни такси за Археологическия музей (8 EUR) и Византийския музей (8 EUR) в Солун
  • Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир)
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Градски транспорт
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

Доплащане:

 

Други: