Коледен базар в Мюнхен

Коледен базар в Мюнхен
4 дни / 3 нощувки

Маршрут:
София - Мюнхен - София

Цена от: 1099 лв.
Изпрати запитване
Програма








4 дни / 3 нощувки

15.12.2023 – 18.12.2023

 

 

ЦЕНА: от 1099 лв.

 

1 ДЕН – София – Меминген – Мюнхен

Отпътуване от летище София за Меминген с полет на авиокомпания „Wizz Air” или "Ryanair". Пристигане на летището в Меминген. Трансфер до хотела в Мюнхен и оставяне на багажа в стая за багаж. Настаняване (след 14 ч.). Пешеходна разходка в Мюнхен (необходимо е ползване на градски транспорт): площад „Мариенплац” с колоната на Дева Мария; най-старата църква „Св. Петър”, старото кметство и новото кметство – изключително творение на строителството; църквата „Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията „Хофбройхаус” с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за посещение на коледните базари в Мюнхен, на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света, Старата и Новата Пинакотека, двореца „Нимфенбург” – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II (необходимо е ползване на градски транспорт). Свободно време за посещение на традиционния коледен базар, разположен на площад Мариенплац пред Кметството в неоготически стил и чиито корени датират от 14 в. Многобройните сергии, рзаположени на площада, очароват посетителите със своя баварски чар. Нощувка.

2 ДЕНМюнхен

Закуска. Целодневна екскурзия „Баварски замъци”. Сутринта отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на „приказния крал” Лудвиг II. Посещение на фееричния замък „Линдерхоф” – шедьовър в стил барок и рококо, единственият завършен от него приживе. Посещение на замъка на рицарите „Нойшванщайн” в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. Връщане в Мюнхен вечерта. Вечерта по желание – вечеря в типичен баварски ресторант (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.   

  3 ДЕН – Залцбург – Замъкът „Линдерхоф“ – Замъкът „Нойшванщайн“ 

Закуска. Свободно време в Мюнхен (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до Залцбург. Сутринта отпътуване за Залцбург. Пешеходна разходка в историческия център на Залцбург (минимум 1 ч.): дворецът „Мирабел” – лятна резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта „Хоензалцбург” – символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Централна Европа; улица „Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт; площад „Алтермаркт”. Свободно време. Връщане в Мюнхен вечерта. Нощувка.

4 ДЕНМюнхен – Меминген – София             

Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела в стая за съхранение. Свободно време в Мюнхен (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание посещение на Музея на BMW с местен екскурзовод (необходимо в ползване на градски транспорт). Tрансфер от хотела до летище Меминген. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“ или "Ryanair". Пристигане на летище София.

Цената включва:

 

Цената не включва:

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Доплащане:

Други: